In de tuin is de zomer ook terug te zien. We zien vlinders, bijen en hommels rondvliegen van bloem naar struik. Nu de tuin zo in volle bloei staat, kun je ook goed zien waar je nog iets zou willen planten. Een sierlijke boom, een compacte struik, een combinatie van vaste planten?

vlinders - kopie

Nog meer vlinders?

Ga eens langs bij het tuincentrum voor inspiratie en advies. Het fijne is dat de meeste tuinplanten tegenwoordig in potten worden gekweekt, waardoor je het hele jaar door kunt planten. Val je voor een mooie bloeiende vlinderstruik? Je kunt hem nu nog planten en je tuin weer een beetje mooier maken. En je bent verzekerd van nog meer vlinders in de tuin.

vlinders2 - kopie

Wie wat bewaart…

Vind je het leuk om zelf planten op te kweken vanuit zaad? Dan is dit het goede moment om zaden te verzamelen, eventueel samen met de kinderen. Heel veel planten dragen nu namelijk rijpe zaden, zoals de klokjesbloem, de toorts, de sleutelbloem en de steenanjer. Laat de zaden drogen en bewaar ze – bij voorkeur in zuurvrije papieren zakjes – op een droge koele plek. Dan kun je volgend voorjaar samen de tuin in om ze te planten. Leerzaam en leuk!

Nog een keer bloeien

De bloemen van sommige planten zijn nu al uitgebloeid. Als je deze uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, zie je dat de planten veel beter bloeien. Soms is zelfs een tweede bloei of nabloei mogelijk. Dan kun je dus nog langer genieten van geur en kleur in uw tuin.

snoeien_vaste_planten - kopie